RRB Scale 1 PO Mains Solved Paper PDF Download

RRB Scale 1 PO Mains Paper PDF: Today is the special day for the candidates who gave the exam RRB Scale PO Mains. The students prepared for this exam for a long time. And probably studied smartly. But. , The main thing is to give the exam properly. Maximum candidates who gave RRB scale 1 Po would be thinking for the answers. Are the answer right or wrong. Do, today we gave that on our website. So check it at once and be secured about your answer. 

Solved question paper pdf is given below along with answers, note down the complete questions and answers and practice for the next exam, always follow the repeated concepts, which help for the scoring the maximum marks.

IBPS Regional Rural Bank PO Today  Papers with Answer 

  • Exam Name: Regional Rural Bank Exam.
  • Name of Bank: Institute of Banking Personnel Selection.
  • Official Website: www.ibps.in
  • Category: Previous Year Question Papers.
  • Name of Exam: Probationary Officer (Or) Officer Scale I.

GS Question asked in RRB scale 1 PO mains

  1. Headquarter Of ICAN Ans:- Geneva, Switzerland
  2. Kandla port has been renamed as Ans:- DeenDayal Upadhyaya Port
  3. Noble prize for literature Ans:- Kazuo Ishiguro
  4. Headquarter Of ICAR Ans:- New Delhi
  5. Rajiv Gandhi Orang National Park is located in Ans:- Assam
  6. Gorumara National Park is located in Ans:- West Bengal
  7. Banwari Laal purohit is governor of which state Ans:- Tamil Nadu
  8. 14th November celebrated as Ans:- Diabetes Day
  9. 10th BRICS summit will be held in Ans:- Johannesburg, South Africa
  10. Yudh Abhyas 2017, a joint military training exercise between India and Ans:- United States 
  11. What is the meaning of M in MUDRA Ans:- Micro
  12. What is the meaning of P in PCA Ans: – Prompt
  13. What is the meaning of G in SHG Ans:- Group
  14. First payment Bank in India Ans:- Airtel Payments Bank Ltd
  15. Vijayawada situated on the bank of which River Ans:- Krishna River
  16. What is the minimum capital required for small finance bank Ans:- 100 Cr
  17. Venezuela capital Ans:- Caracas
  18. Cheque and DD come under which act Ans:- Negotiable Instrument Act 1881
  19. Prakash Javdekar constituency Ans:- Madhya Pradesh
  20. Tungabhadra dam is in which state Ans:– Karnataka
  21. Pooja Kadian is related to which sports Ans:– Wushu
  22. UPI Full Form Ans:- Unified Payment Interface
  23. Hidayatullah National Law University is in which state Ans:– New Raipur, Chhattisgarh
  24. Cheque truncation system introduced in which year Ans:- 2010
  25. One question related to  Ans:- IBBI
  26. Recently died Kundan Shah is related to which field Ans:– Director
  27. The Banking Codes and Standards Board of India was registered as a society under which act Ans:- Societies Registration Act, 1860
Updated: July 17, 2020 — 4:40 PM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.